joi, 28 august 2014

În atenţia proprietarilor rău platnici

Pentru a evita orice dispută pe tema restanţelor care depăşesc 90 de zile de la afişarea listelor de plată, vă aduc la cunoştintă următoarele:

  •    Se va institui privilegiu imobiliar pe apartamentele a căror proprietari au restante de peste 90 de zile de la afişarea listelor de plată, conform Art. 26 din HG 1588/19.12.2007(ART. 26  Asociaţia de proprietari are, potrivit legii, un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor şi a altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după cheltuielile de judecată datorate tuturor creditorilor în interesul cărora au fost făcute.)
   Proprietarii vor fi somaţi şi apoi actionati în judecată pentru recuperarea debitelor restante la Asociaţia de proprietari.

Cheltuielile aferente cu ridicarea privilegiului imobiliar şi cheltuielile de judecată vor fi suportate de către proprietar, conform legislaţiei în vigoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu