miercuri, 6 aprilie 2016

Obligațiile fiscale pe care le au în 2016 asociațiile de proprietari

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat pe site-ul său un ghid al obligațiilor fiscale pe care orice asociație de proprietari trebuie să le îndeplinească. Documentul conține informații detaliate despre înregistrarea fiscală, conducerea contabilității și a evidenței fiscale, precum și sancțiunile pe care le poate plăti aceasta în cazul în care, spre exemplu, nu declară la termen impozitele, taxele și contribuțiile.

Obligatiile fiscale ale asociatiei de proprietari le puteti urmari aici: www.avocatnet.ro

luni, 21 martie 2016

Contorizare caldura pana in luna decembrie

Până la sfârşitul anului 2016, toate apartamentele racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică trebuie să aibă montate contoare pentru căldură, conform legislaţiei în vigoare.

Aşa cum se arată în acest act normativ, "în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie". Totuşi, dacă folosirea contoarelor individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punct de vedere financiar, legea prevede obligativitatea montării repartitoarelor individuale de costuri "pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte".

Montarea contoarelor sau, după caz, a repartitoarelor este obligatorie indiferent că este vorba de apartamente de locuit sau spaţii cu altă destinaţie (de exemplu, sediu de firmă sau magazin).
Proprietarii apartamentelor pot fi amendaţi dacă nu se ocupă de contorizare

Legislatie: www.lege5.ro

 
Mai multe detalii pe: www.avocatnet.ro

vineri, 19 februarie 2016

Publicarea listelor de plata

Publicarea listelor de plata si a situatiilor financiare se face lunar dupa emiterea acestora, urmariti lunar sectiunile LISTE INTRETINERE si SITUATII FINANCIARE pentru a va informa.

Nu o sa mai anunt lunar pe prima pagina publicarea acestora.