marți, 28 iulie 2015

Administratorul, obligat să justifice proprietarilor cum cheltuiesc banii

Administratorii asociaţiilor de proprietari din Rm. Vâlcea sunt avertizaţi de inspectorii primăriei că, odată cu afişarea listelor de plată pe luna iunie, sunt obligaţi să-i informeze pe proprietari despre situaţia financiară a asociaţiei. În caz contrar, riscă amenzi între 500 şi 3.000 de lei.
Proprietarii trebuie să fie informaţi trimestrial cum sunt cheltuiţi banii asociaţiei. Astfel, în luna martie a.c., a fost modificată Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, prin Legea 34/2015 fiind completat articolul 36: “Administratorul, persoană fizică sau juridică, are, în principal, următoarele atribuţii: informarea trimestrială, în scris sau prin poşta electronică, a proprietarilor, membrii asociaţiei de proprietari, cu privire la situaţia financiară cuprinzând toate elementele de cheltuieli, venituri, încasări şi plăţi aferente asociaţiei de proprietari, sub semnătura proprie şi contrasemnată de preşedintele şi de cenzorul asociaţiei de proprietari“, art. 36, litera g, din Legea nr. 230/2007.
Citeste mai departe pe: http://saptamana.net

sâmbătă, 11 iulie 2015

Liste de plata luna si situatia financiara pentru luna IUNIE 2015

A fost publicata lista de plata a lunii IUNIE 2015, poate fi vizualizata AICI.

De asemenea incepand cu aceasta luna, vor fi publicate si situatiile financiare lunare ale asociatiei care pot fi urmarite AICI.

marți, 7 iulie 2015

Administrator de asociaţie, trimis în judecată pentru delapidare

Poliţiştii vâlceni au finalizat cercetările privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare comise de  Gheorghiţa R., de 68 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Cercetările au fost demarate după depunerea în luna august 2010 a unor preşedinţi de asociaţie unor sesizări privind comiterea infracţiunii de delapidare de către R. Gheorghiţa, care în calitate de administrator şi-a însuşit sume de bani încasate de la membrii asociaţiei. Prejudiciul se ridică la 28.000 de lei.


Citeste mai departe pe:www.ziaruldevalcea.ro