vineri, 16 octombrie 2015

Convocator

ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE ART. 23 ŞI 24 DIN LEGEA NR. 230/2007 ESTE RECONVOCATĂ ADUNAREA GENERALĂ A ASOC. PROP. BLOC C10, STR. MIHAIL EMINESCU, NR. 41, Bl. C10, SC. A    ÎN ŞEDINŢĂ ORDINARĂ ÎN DATA DE  21.10.2015,  ORA 1830  LA SEDIUL ASOCIATIEI CAM 45 , CU URMĂTOAREA

ORDINE DE ZI

1.      Alegerea Comitetului executiv al Asociaţiei de proprietari Bloc C10, având în vedere expirarea mandatului de 2 ani atribuit actualului comitet executiv în luna noiembrie 2013;
2.      Darea de seama a Comitetului executiv pentru anul 2015;
3.      Raportul cenzorului privind activitatea comitetului executiv pentru anul 2015;

4.      Propuneri de investiţii şi reparaţii pentru elaborarea proiectului de buget aferent anului 2016.

Lista de plata, luna septembrie 2015 si situatia financiara a asociatiei

A fost publicata lista de plata a lunii SEPTEMBRIE 2015, poate fi vizualizata AICI 

A fost publicata situatia financiara  a asociatiei a lunii SEPTEMBRIE 2015, care poate fi urmarita AICI.

vineri, 11 septembrie 2015

Lista de plata, luna august 2015 si situatia financiara a asociatiei

A fost publicata lista de plata a lunii AUGUST 2015, poate fi vizualizata AICI 

A fost publicata situatia financiara  a asociatiei a lunii august 2015, care poate fi urmarita AICI.


luni, 24 august 2015

Lista de plata, luna iulie 2015 si situatia financiara a asociatiei

A fost publicata lista de plata a lunii IULIE 2015, poate fi vizualizata AICI 

A fost publicata situatia financiara  a asociatiei la 13.08.2015, care poate fi urmarita AICI.

marți, 11 august 2015

Decizia nr. 8 din 27.07.2015

A fost publicata Decizia Comitetului Executiv nr.8 din 27.07.2015 privind aprobarea inlocuirii ferestrelor de la etajul 11.
Decizia poate fi urmarita aici

miercuri, 5 august 2015

Proiect de lege privind asociatiile de proprietari


Noul proiect de lege privind asociaţiile de locatari stipulează amenzi pentru proprietarii care-şi inundă din neglijenţă vecinii, însă nu oferă o modalitate concretă de despăgubire. De asemenea, rău-platnicii la întreţinere pot tergiversa luni bune procesul în instanţă, iar costurile sunt acoperite de vecinii corecţi

Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere publică un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari care, pe lângă chestiuni tehnice ce ţin, spre exemplu, de modul de calcul al întreţinerii, reglementează şi aspecte mai sensibile: de la drepturile şi obligaţiile locatarilor până la mici modele de conduită civică. Ca noutate, proiectul de lege aduce amenzi pentru proprietarii neglijenţi sau cu mai puţin bun-simţ.

Citeste mai mult: adev.ro/nsmhrj

marți, 28 iulie 2015

Administratorul, obligat să justifice proprietarilor cum cheltuiesc banii

Administratorii asociaţiilor de proprietari din Rm. Vâlcea sunt avertizaţi de inspectorii primăriei că, odată cu afişarea listelor de plată pe luna iunie, sunt obligaţi să-i informeze pe proprietari despre situaţia financiară a asociaţiei. În caz contrar, riscă amenzi între 500 şi 3.000 de lei.
Proprietarii trebuie să fie informaţi trimestrial cum sunt cheltuiţi banii asociaţiei. Astfel, în luna martie a.c., a fost modificată Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, prin Legea 34/2015 fiind completat articolul 36: “Administratorul, persoană fizică sau juridică, are, în principal, următoarele atribuţii: informarea trimestrială, în scris sau prin poşta electronică, a proprietarilor, membrii asociaţiei de proprietari, cu privire la situaţia financiară cuprinzând toate elementele de cheltuieli, venituri, încasări şi plăţi aferente asociaţiei de proprietari, sub semnătura proprie şi contrasemnată de preşedintele şi de cenzorul asociaţiei de proprietari“, art. 36, litera g, din Legea nr. 230/2007.
Citeste mai departe pe: http://saptamana.net

sâmbătă, 11 iulie 2015

Liste de plata luna si situatia financiara pentru luna IUNIE 2015

A fost publicata lista de plata a lunii IUNIE 2015, poate fi vizualizata AICI.

De asemenea incepand cu aceasta luna, vor fi publicate si situatiile financiare lunare ale asociatiei care pot fi urmarite AICI.

marți, 7 iulie 2015

Administrator de asociaţie, trimis în judecată pentru delapidare

Poliţiştii vâlceni au finalizat cercetările privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare comise de  Gheorghiţa R., de 68 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Cercetările au fost demarate după depunerea în luna august 2010 a unor preşedinţi de asociaţie unor sesizări privind comiterea infracţiunii de delapidare de către R. Gheorghiţa, care în calitate de administrator şi-a însuşit sume de bani încasate de la membrii asociaţiei. Prejudiciul se ridică la 28.000 de lei.


Citeste mai departe pe:www.ziaruldevalcea.ro

duminică, 28 iunie 2015

Retributie presedinte si ingrijitor imobil

Au fost publicate pe site doua noi decizii ale Comitetului executiv privind retributia presedintelui asociatiei si a femeii de serviciu cu data de 1 iulie 2015.
Deciziile emise de Comitetul executiv pot fi urmarite AICI

vineri, 12 iunie 2015

Demarare lucrari reparatii

Începând cu data de 13.06.2015 demarează lucrările de reparaţii a casei liftului şi a hidroizolaţiei de pe terasa blocului conform contractului încheiat cu Robiflex Company SRL nr. 4635/10.06.2015.
Obiectul contractului constă în următoarele lucrări:
-         Reparaţie hidroizolaţie la membrană existentă – 325 mp
-         Procurat şi montat şort tablă la atic pe casa liftului cu lăţimea de 50 cm – 42 ml;
-         Procurat şi montat şort tablă la perete – casa liftului – 30 ml;
-         Parafruzare pluvială– 2 buc.

Preturile sunt negociate la valoarea fara TVA de 976,6 euro, respectiv 1210.98 euro cu TVA şi sunt suportate integral din fondul de reparaţii şi fondul de penalităţi.

vineri, 29 mai 2015

Persoanele fizice nu vor putea lucra ca administratori de bloc in baza unor conventii civile

Persoanele fizice nu vor putea lucra ca administratori de bloc in baza conventiilor civile incheiate cu asociatiile de proprietari, deoarece proiectul de lege care facea posibil acest lucru a fost respins definitiv de Camera Deputatilor. Conform actualelor prevederi, aceste persoane trebuie sa lucreze in baza contractelor individuale de munca.


Citeste mai departe pe: www.avocatnet.ro

joi, 21 mai 2015

Actiune de curatenie in jurul magazinului DIANA

Acesti copii din Blocul C10, din proprie initiativa au facut curat in zona market-ului Diana, in locul angajatilor acestei societati comerciale, care in nici un an nu ingrijesc spatiul verde din jurul magazinului.






sâmbătă, 25 aprilie 2015

Administratorul de bloc si presedintele asociatiei de proprietari sunt obligati sa achite impozit si contributii sociale pentru remuneratia primita.

Veniturile realizate de administratorul de bloc si de presedintele asociatiei de proprietari sunt supuse impozitarii.
Acelasi lucru este valabil si pentru cenzorul asociatiei si pentru persoanele care presteaza servicii de curatenie in bloc.
Insa exista si cateva exceptii, in sensul ca pentru veniturile obtinute de acestia nu se datoreaza toate contributiile sociale.


Citeste articolul integral pe www.avocatnet.ro

vineri, 17 aprilie 2015

Cum poti ramane fara masina daca nu-ti platesti utilitatile.

O reglemetare legislativă care este în vigoare de la începutul anului 2014, dă permisiunea executorului judecătoresc să pună sechestru pe autoturismul celui care are datorii acumulate la plata utilităţilor. Această măsură poate fi aplicată dacă persoana executată silit nu are venituri din pensii ori salarii pe care să se facă popriri, ori nu deţine alte bunuri mobile şi imobile.

Citeste mai mult pe adev.ro/nmyk0b

Lista de plata a lunii MARTIE 2015

Astazi a fost publicata lista de plata a lunii MATIE 2015, poate fi vizualizata AICI.

miercuri, 1 aprilie 2015

Decizia nr. 4 din 01.04.2015

A fost publicata Decizia Comitetului Executiv nr.4 din 01.04.2015 cu privire la restituirea sumelor catre proprietari stranse in fondul de reabilitare termica.
Decizia poate fi urmarita aici

vineri, 20 martie 2015

Locuiti la bloc si nu va indepliniti obligatiile? Riscati amenzi ce pot ajunge la 3.000 de lei

Persoanele care locuiesc la bloc si detin un apartament trebuie sa indeplineasca mai multe obligatii prevazute in legislatia in vigoare. Cei care nu se conformeaza pot fi sanctionati cu amenzi de maximum 3.000 de lei.


Proprietarul unui apartament poate sa modifice locuinta pe care o detine sau poate sa ii aduca imbunatatiri, insa trebuie sa aiba in vedere ca lucrarile pe care le va efectua sa nu puna in pericol structura blocului sau a altor apartamente, se mentioneaza in Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.

Acelasi act normativ prevede ca pentru unele modificari proprietarul are nevoie de acordul asociatiei de proprietari. Mai exact, el nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

In plus, anumite lucrari de modificare a apartamentelor trebuie efectuate in mod obligatoriu de catre proprietari, dupa cum se arata in Legea nr. 230/2007.
Tot pe lista obligatiilor proprietarilor de apartamente se inscriu si cele privind efectuarea lunara a platilor si cele care intervin la vanzarea apartamentelor.

Cititi articolul complet pe:www.avocatnet.ro

luni, 16 martie 2015

HOTUL DE BICICLETE

In noaptea de 24.02.2015 acest individ a furat doua biciclete de la etajul 11, cine poate da detalii despre hotul de biciclete pentru a usura activitatea politiei, sa contacteze conducerea asociatiei de proprietari.



miercuri, 18 februarie 2015

duminică, 18 ianuarie 2015

Cum se fura un bec

In imaginile de mai jos va prezint un "NINJA" care a escaladat peretele de langa cutiile postale, furand becul de la intrarea in scara.
Acest individ a mai furat tot in aceeasi zi si becurile de la etajele 4 - 7.
Daca cineva il identificape acest individ, am rugamintea sa ne contacteze pentru a lua masurile legale impotriva lui.
Capturile vor fi trimise politiei insotite de o plangere pentru a se lua masurile legale impotriva acestuia.








marți, 13 ianuarie 2015